X. Mezinárodní konference s názvem "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu" se konala v budově Vysoké školy obchodní a hotelové dne 27. dubna 2017.
V souladu s tématem konference a workshopu byly vymezeny 4 tematické sekce:
1. Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
2. Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
3. Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
4. Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Program konference zde.
Ing. Pavla Burešová, Ph.D. (VŠOH Brno) - přednáška Vliv designu sklenice na vnímání aromatického spektra vín |
doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D. (Univerzita Pardubice) - přednáška Je nízká teplota sušení ovoce a zeleniny výhodnější? Meta analýza dat |
Ing. Robert Gál, Ph.D. (FT, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně) - přednáška Využití vysoce vyzrálého-stařeného hovězího masa v gastronomii |
prof. Ing. Juraj Čuboň, CSc. (FBP, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre) - přednáška Devitalizácia mikroorganizmov v gastronomických surovinách a potravinách s využitím nekonvenčných metód |
prof. Ing. Jozef Golian, Dr. (FBP, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre) - přednáška Kontrola obsahu soli vo vybraných potravinách a pokrmoch |
Ing. Pavel Dopita, LL. M, MBA (Evropský polytechnický institut, s.r.o.) - přednáška Právní odpovědnost provozovatele veřejně dostupného wi-fi připojení k internetu |
Dimitrina Kamenova, PhD. (professor at VUM, Bulgaria, Varna) - vlevo, Tatyana Vasileva Hristova - přednáška Dialogical Competence of the Manager |
IX. Mezinárodní konference s názvem "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu" se konala v budově Vysoké školy obchodní a hotelové dne 21. dubna 2016.
V souladu s tématem konference a workshopu byly vymezeny 4 tematické sekce:
1. Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
2. Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
3. Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
4. Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Program konference zde.
prof. Ing. Jozef Golian, Dr. (Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre) - přednáška "Bezpečnosť potravín v gastronomii v podmienkach SR" |
doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D. (Univerzita Pardubice) - přednáška "Aditiva v nealkoholických nápojích a jejich vliv na zdraví: mýty a fakta" |
Markéta Kubíčková, Ph.D. (University of South Carolina) - přednáška "Kuba - včera, dnes a zítra"
|
VIII. Mezinárodní vědecká konfernce s názvem "Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století" proběhla v prostorách Vysoké školy obchodní a hotelové dne 9. dubna 2015.
Program konference zde.
Gerta Mazalová (Sdružení obrany spotřebitelů - Asociace), doc. Ing. Jan Hrabě. Ph.D. (VŠOH) |
Ing. Vít Obenrauch (Státní zemědělská a potravinářská inspekce) - přednáška "Novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích a její praktické dopady" |
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D. (Vysoké učení technické v Brně) - přednáška "Historická motorová vozidla a turismus" |
Konference byla pořádána v rámci projektu SYNERGIE 4IN - rozvoj diverzifikace vzdělávacích aktivit akreditovaného studijního programu Vysoké školy obchodní a hotelové: INovace, INternacionalizace, INiciace, INtegrace, a byla financována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Cílem konference bylo realizovat setkání zástupců různých organizací včetně akademiků, výzkumníků, tvůrců politiky cestovního ruchu a hotelnictví, profesionálů z podniků i z neziskových organizací a organizací zabývajících se rozvojem destinací, zástupců místní správy a samosprávy, studentů a dalších, kteří cítí potřebu a mají zájem účastnit se diskuze o různých tématech, problémech a současných trendech týkajících se ústředního tématu konference a studentského workshopu.
Zprávu z konference realizované 24. dubna 2014, naleznete zde.
Ing. Kateřina Konradová - přednáška na téma "Kulturně-poznávací turistika v Mikulově - Využití přírodního a kulturního dědictví pro rozvoj cestovního ruchu" |
Ing. Eva Nováková - přednáška na téma "Současná situace a trendy v cukrářském oboru v ČR" |
Ing. Peregrina Štípová - přednáška na téma "Science Tourismu" |
Konference byla pořádána v rámci projektu SYNERGIE 4IN - rozvoj diverzifikace vzdělávacích aktivit akreditovaného studijního programu Vysoké školy obchodní a hotelové: INovace, INternacionalizace, INiciace, INtegrace, a byla financována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Konference byla pořádána dne 25. dubna 2013 a její součástí byl studentský workshop závěrečných prací.
Zprávu z konference naleznete zde.
Jak probíhal studentský workshop závěrečných prací se můžete dočíst zde.