Konference

X. Mezinárodní vědecká konference "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu"

 

X. Mezinárodní konference s názvem "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu" se konala v budově Vysoké školy obchodní a hotelové dne 27.  dubna 2017.

V souladu s tématem konference a workshopu byly vymezeny 4 tematické sekce:
1. Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
2. Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
3. Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
4. Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu

 

Program konference zde.

Sborník z desáté mezinárodní vědecké konference VŠOH v elektronické podobě naleznete zde.

Ing. Pavla Burešová, Ph.D. (VŠOH Brno) - přednáška Vliv designu sklenice na vnímání aromatického spektra vín

doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D. (Univerzita Pardubice) - přednáška Je nízká teplota sušení ovoce a zeleniny výhodnější? Meta analýza dat

Ing. Robert Gál, Ph.D. (FT, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně) - přednáška Využití vysoce vyzrálého-stařeného hovězího masa v gastronomii

prof. Ing. Juraj Čuboň, CSc. (FBP, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre) - přednáška Devitalizácia mikroorganizmov v gastronomických surovinách a potravinách s využitím nekonvenčných metód

 prof. Ing. Jozef Golian, Dr. (FBP, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre) - přednáška Kontrola obsahu soli vo vybraných potravinách a pokrmoch

Ing. Pavel Dopita, LL. M, MBA (Evropský polytechnický institut, s.r.o.) - přednáška Právní odpovědnost provozovatele veřejně dostupného wi-fi připojení k internetu

 

Dimitrina Kamenova, PhD. (professor at VUM, Bulgaria, Varna) - vlevo, Tatyana Vasileva Hristova - přednáška Dialogical Competence of the Manager

 

 

IX. Mezinárodní vědecká konference "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu"

IX. Mezinárodní konference s názvem "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu" se konala v budově Vysoké školy obchodní a hotelové dne 21.  dubna 2016.

V souladu s tématem konference a workshopu byly vymezeny 4 tematické sekce:
1. Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
2. Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
3. Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
4. Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu

Program konference zde.

Sborník z deváté mezinárodní vědecké konference VŠOH v elektronické podobě naleznete zde.

prof. Ing. Jozef Golian, Dr. (Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre) - přednáška "Bezpečnosť potravín v gastronomii v podmienkach SR"

doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.  (Univerzita Pardubice) - přednáška

"Aditiva v nealkoholických nápojích a jejich vliv na zdraví: mýty a fakta"

Markéta Kubíčková, Ph.D. (University of South Carolina) - přednáška "Kuba - včera, dnes a zítra"

 

 VIII. Mezinárodní vědecká konference "Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století"

VIII. Mezinárodní vědecká konfernce s názvem "Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století" proběhla v prostorách Vysoké školy obchodní a hotelové dne 9. dubna 2015.

 

Program konference zde.

Sborník z osmé mezinárodní vědecké konference VŠOH v elektronické podobě naleznete zde.

 

Gerta Mazalová (Sdružení obrany spotřebitelů - Asociace), doc. Ing. Jan Hrabě. Ph.D. (VŠOH)

 Ing. Vít Obenrauch (Státní zemědělská a potravinářská inspekce) - přednáška "Novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích a její praktické dopady"

doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D. (Vysoké učení technické v Brně) - přednáška "Historická motorová vozidla a turismus"
 

 VII. Mezinárodní vědecká konference "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu"

Konference byla pořádána v rámci projektu SYNERGIE 4IN - rozvoj diverzifikace vzdělávacích aktivit akreditovaného studijního programu Vysoké školy obchodní a hotelové: INovace, INternacionalizace, INiciace, INtegrace, a byla financována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

 

Cílem konference bylo realizovat setkání zástupců různých organizací včetně akademiků, výzkumníků, tvůrců politiky cestovního ruchu a hotelnictví, profesionálů z podniků i z neziskových organizací a organizací zabývajících se rozvojem destinací, zástupců místní správy a samosprávy, studentů a dalších, kteří cítí potřebu a mají zájem účastnit se diskuze o různých tématech, problémech a současných trendech týkajících se ústředního tématu konference a studentského workshopu.

 

Zprávu z konference realizované 24. dubna 2014, naleznete zde.

Sborník ze sedmé mezinárodní vědecké konference VŠOH v elektronické podobě naleznete zde.

Program konference "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu"

Ing. Kateřina Konradová - přednáška na téma "Kulturně-poznávací turistika v Mikulově - Využití přírodního a kulturního dědictví pro rozvoj cestovního ruchu"

Ing. Eva Nováková - přednáška na téma "Současná situace a trendy v cukrářském oboru v ČR"

Ing. Peregrina Štípová - přednáška na téma "Science Tourismu"

 

 

 VI. Mezinárodní vědecká konference "Regionální rozvoj cestovního ruchu, hotelnictví a gastronomie"

Konference byla pořádána v rámci projektu SYNERGIE 4IN - rozvoj diverzifikace vzdělávacích aktivit akreditovaného studijního programu Vysoké školy obchodní a hotelové: INovace, INternacionalizace, INiciace, INtegrace, a byla financována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

 

Konference byla pořádána dne 25. dubna 2013 a její součástí byl studentský workshop závěrečných prací.

 

Zprávu z konference naleznete zde.

 

Jak probíhal studentský workshop závěrečných prací se můžete dočíst zde.


Partneři školy
© 2010 Hotelová škola Brno | webdesign by Peax | Zpět na rozcestník