XIV. mezinárodní vědecká konference
"Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu"
se konala dne 7. dubna 2021 (středa) od 9,00 hod.
na Vysoké škole obchodní a hotelové s.r.o., Bosonožská 9, 625 00 Brno
Sborník z konference lze stáhnout zde
Zaměření konference:
Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Soutěž o nejlepší studentskou práci (SVOČ).
Vědecký výbor
prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D., Katedra gastronomie a hotelnictví,Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
prof. Ing. Juraj Čuboň, CSc., Katedra hodnotenia a spracovania živočišných produktov, Fakulta biotechnológie a potravinárstva, Slovenská poĺnohospodárska univerzita v Nitre
doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.,Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice
doc. Ing. Miroslav Tomek, PhD., Katedra technických věd a informatiky, Žilinská univerzita v Žilině, Slovensko
Mgr. Tomáš Jeřábek, Ph.D., MBA, Katedra ekonomie, ekonomiky a managamentu, Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Dr. Ing. Pavel Tvrzník, Katedra cestovního ruchu a odborných předmětů, Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Marketa Kubickova, Ph.D. MBA, College of Hospitality Retail and Sport Management, University of Carolina, USA
Organizační výbor konference
Doc.Ing. Miroslav Fišera, CSc.
IIng. Katarina Mrkvová, PhD.
Bc . Petra Obšelová
Odpovědná osoba za Studentskou vědeckou a odbornou činnost (SVOČ)
Mgr. Tomáš Jeřábek, Ph.D., MBA
XIII. Mezinárodní konference s názvem "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu" se konala v budově Vysoké školy obchodní a hotelové dne 1. dubna 2020.
Tradičně byly v souladu s tématem vymezeny 4 tematické sekce:
1. Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
2. Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
3. Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
4. Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Konference proběhla on-line formou.
Sborník z konference lze stáhnout zde
XII. Mezinárodní konference s názvem "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu" se konala v budově Vysoké školy obchodní a hotelové dne 3. dubna 2019.
Tradičně byly v souladu s tématem vymezeny 4 tematické sekce:
1. Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
2. Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
3. Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
4. Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Sborník z konference lze stáhnout zde
XI. Mezinárodní konference s názvem "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu" se konala v budově Vysoké školy obchodní a hotelové dne 4. dubna 2018.
V souladu s tématem konference a workshopu byly vymezeny 4 tematické sekce:
1. Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
2. Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
3. Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
4. Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Pozvánka na konferenci zde
Bližší informace o konferenci zde.
Sborník z konference lze stáhnout zde
X. Mezinárodní konference s názvem "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu" se konala v budově Vysoké školy obchodní a hotelové dne 27. dubna 2017.
V souladu s tématem konference a workshopu byly vymezeny 4 tematické sekce:
1. Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
2. Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
3. Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
4. Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Program konference zde.
Ing. Pavla Burešová, Ph.D. (VŠOH Brno) - přednáška Vliv designu sklenice na vnímání aromatického spektra vín |
doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D. (Univerzita Pardubice) - přednáška Je nízká teplota sušení ovoce a zeleniny výhodnější? Meta analýza dat |
Ing. Robert Gál, Ph.D. (FT, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně) - přednáška Využití vysoce vyzrálého-stařeného hovězího masa v gastronomii |
prof. Ing. Juraj Čuboň, CSc. (FBP, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre) - přednáška Devitalizácia mikroorganizmov v gastronomických surovinách a potravinách s využitím nekonvenčných metód |
prof. Ing. Jozef Golian, Dr. (FBP, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre) - přednáška Kontrola obsahu soli vo vybraných potravinách a pokrmoch |
Ing. Pavel Dopita, LL. M, MBA (Evropský polytechnický institut, s.r.o.) - přednáška Právní odpovědnost provozovatele veřejně dostupného wi-fi připojení k internetu |
Dimitrina Kamenova, PhD. (professor at VUM, Bulgaria, Varna) - vlevo, Tatyana Vasileva Hristova - přednáška Dialogical Competence of the Manager |
IX. Mezinárodní konference s názvem "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu" se konala v budově Vysoké školy obchodní a hotelové dne 21. dubna 2016.
V souladu s tématem konference a workshopu byly vymezeny 4 tematické sekce:
1. Cestovní ruch a udržitelný rozvoj
2. Marketing a komunikace v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
3. Aktuální trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
4. Bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
Program konference zde.
Dne 9. dubna 2015 se konala již 8. Mezinárodní vědecká konference s ústředním tématem Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století. Záštitu nad konferencí převzal senátor Parlamentu ČR pan Ing. Stanislava Juránek. VBližší informace lze nalézt ve zprávě z konference.
Dne 24. 4. 2014 proběhl 7. ročník Mezinárodní vědecké konference pořádané Vysokou školou obchodní a hotelovou. Také tento ročník konference byl realizován jako součást projektu SYNERGIE 4IN, jehož je Vysoká škola obchodní a hotelová nositelem. Konference byla financována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR a její zaměření bylo rozděleno do několika tematických celků - cestovní ruch a udržitelný rozvoj, marketing a komunikace v hotelnictví, aktuální trendy v gastronomii, racionální výživa - základ gastronomie a veřejného stravování, bezpečnost v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu.
Zprávu z konference naleznete zde.
Program konference "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu"
Ing. Peregrina Štípová přednášela o tematice zaměřené na vědecký turismus |
Přednáška Ing. Evy Novákové byla na téma "Současná situace a trendy v cukrářském oboru v ČR" |
Již 6. Mezinárodní konference organizovaná Vysokou školou obchodní a hotelovou v Brně proběhla 25. dubna 2013. Tento ročník konference byl součástí projektu SYNERGIE 4IN realizovaného právě Vysokou školou obchodní a hotelovou. Konference byla financována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR a její zaměření se týkalo především tématiky regionálního rozvoje s primární orientací na oblast cestovního ruchu, hotelnictví a gastronomie.
Více se dočtete ve zprávě o konferenci.
Tradičně zároveň s konferencí probíhal další ročník soutěžního workshopu výsledků studentské vědecké a odborné činnosti. Letos byl workshop v trochu odlišném duchu. O jeho průběhu se dočtete zde.
|
Přednáška Ing. Evy Novákové na téma Moderní pekárenská výroba a aktuální trendy |
Dne 3. 5. 2012 se konala V. Mezinárodní vědecká konference a studentský workshop na téma "KONKURENCESCHOPNOST V CESTOVNÍM RUCHU, GASTRONOMII A HOTELNICTVÍ", pod záštitou pana Ing. Stanislava Juránka, senátora Parlamentu České republiky a prvního náměstka hejtmana Jihomoravského kraje. Konference se letos zúčastnilo na 150 účastníků z České republiky, Slovenska, Polska, Velké Británie a Uzbekistánu.
Souběžně probíhající 5. soutěžní workshop výsledků studentské vědecké a odborné činnosti měl 11 soutěžících účastníků, kteří přednesli vynikající práce. Odborná komise ocenila 1. místem Dagmar Murárikovou s tématem Kongresový turizmus a Prague Convention Bureau - gratulujeme!
Více se můžete dočíst ve Zprávě z konference zde.
Plenární přednášky sledovala zaplněná aula
|
Prof. Ing. Ignác Hoza, CSc. dr.h.c. |
Plenární přednáška starostky městské části Brno-Nový Lískovec Ing. Jany Drápalové
|
Vedoucí Kanceláře strategie města Brna |
Dne 19. 5. 2011 se konala IV. Mezinárodní vědecká konference "UČÍME CESTOVNÍ RUCH A HOTELNICTVÍ/UČÍME SE CESTOVNÍ RUCH A HOTELNICTVÍ
pod záštitou senátora Parlamentu ČR pana Ing. Stanislava Juránka.
Letošní ročník byl zaměřen na tématiku celoživotního učení a učení se. Více se můžete dočíst ve Zprávě z konference.
ZPRÁVA ZE 4. MEZINÁRODNÍ VĚDECKÉ KONFERENCE
|
Dne 20. května se konala III. Mezinárodní vědecká konference "Best Practices v cestovním ruchu - Dobré zkušenosti a příklady rozvoje cestovního ruchu". Tématem konference byla problematika vzájemné spolupráce v oblasti předávání knox-how v různých otázkách cestovního ruchu na různé úrovni a mezi různými partnery. Hlavním cílem konference byla tedy zejména výměna zkušeností a poznatků mezi zástupci akademické a praktické sféry. |
Radim Jančura, majitel a ředitel Student Agency, během přednášky na konferenci VŠOH |
Dne 21. května 2009 se konala II. Mezinárodní vědecká konference “Partnerství v regionu a produkt cestovního ruchu jako výsledek partnerství“, která byla opět zaměřena k problematice cestovního ruchu a rozvoje regionů. Cílem konference byla výměna zkušeností a poznatků mezi zástupci akademické a praktické sféry v oblasti navazování a existence partnerství mezi různými subjekty aktivními v cestovním ruchu, hotelnictví a pohostinství a významu a důsledků partnerství pro tvorbu a realizaci produktu cestovního ruchu.
Účastníci konference jednali ve dvou odborných sekcích:
I. sekce: Partnerství ziskového a neziskového sektoru v cestovním ruchu: Význam partnerství pro konkurenceschopnost regionů, udržitelný rozvoj a cestovní ruch. Podnikání v cestovním ruchu, hotelnictví a pohostinství a klastry. Přeshraniční spolupráce subjektů cestovního ruchu. Partnerství, kulturní dědictví a cestovní ruch.
II. sekce: Terminologie a cizojazyční terminologie cestovního ruchu
Všechny příspěvky byly vydány ve Sborníku příspěvků z druhé mezinárodní konference jak ve formě tiskové (ISBN 978-80-87300-03-9) tak v podobě digitální (ISBN 978-80-87300-04-6).
15. 5. 2008
Dne 15. 5. 2008 se konala I. Mezinárodní vědecká konference na téma „ Cestovní ruch a konkurenceschopnost regionů“ a zahájila tak každoroční setkání domácích i zahraničních odborníků z oblasti cestovního ruchu a veřejné správy.
Cílem konference byla bilance a vzájemná výměna aktuálních výsledků z výzkumu v uvedeném oboru. Všechny příspěvky byly vydány ve Sborníku příspěvků z první mezinárodní konference (ISBN 978 -80 – 87300 – 01 – 5)