VŠOH podporuje vydávání periodických a neperiodických dokumentů v tištěné i elektronické podobě, které zajišťují studijní proces, elektronické vzdělávání, prezentují výzkumné výsledky dosažené na Vysoké škole obchodní a hotelové. Pro ediční činnost byla ustanovena Ediční rada VŠOH, která sestavuje a schvaluje Ediční plán VŠOH na následující kalendářní rok.
Ediční činnost VŠOH zahrnuje vydávání zejména periodických a neperiodických publikací pro vnitřní potřeby VŠOH, které souvisí s jejím hlavním posláním. Pod periodickou publikací pro vnitřní potřeby VŠOH se rozumí titul, který vychází s periodicitou nejméně dvakrát ročně pod stejným názvem, s označením periodicity a v úpravě typické pro tento druh tiskoviny.
Neperiodické publikace pro vnitřní potřeby VŠOH jsou:
Struktura ediční rady:
Předseda ediční rady: Ing. Zdeněk Málek, Ph.D.
Tajemnice: Mgr. Lucie Říhová
Členové: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Mgr. Tomáš Jeřábek, Ph.D., MBA
Ing. Bc. Eva Lukášková, Ph.D.
Dr. Ing. Pavel Tvrzník
Akademický rok 2013/2014
- vydání 8 učebních textů (skripta) k předmětům vyučovaným v anglickém jazyce
- vydání konferenčního sborníku 7. mezinárodní vědecké konference VŠOH v tištěné a elektronické podobě (CD-ROM)
- vydání dvou publikačních výstupů v rámci kurzu Cestovní ruch a udržitelný rozvoj - sborníky v elektronické podobě (CD-ROM)
- vydání dvojčísla časopisu Journal of Tourism, Hospitality and Commerce 1-2/2014
Akademický rok 2014/2015
Plán ediční činnosti
- učební text (skripta) Projektový management
- konferenční sborník 8. mezinárodní vědecké konference VŠOH (tištěná a elektronická verze)
- publikace Ekonomika výživy
- časopis Journal of Tourism, Hospitality and Commerce 1/2015
Akademický rok 2015/2016
- učební texty (skripta) - seznam zde
- monografie Management hotelnictví a cestovního ruchu (Šefčík, Vladimír a kol.), vyšlo v nakladatelství CERM
- konferenční sborník z 9. mezinárodí vědecké konference VŠOH (tištěná a elektronická verze)
- časopis Journal of Tourism, Hospitality and Commerce 2/2015
Akademický rok 2016/2017
- monografie Gastronomie - vybrané kapitoly (Fišera, Miroslav a kol.), vyšlo v nakladatelství 2Theta, Český Těšín
- konferenční sborník z 10. mezinárodní vědecké konference VŠOH (tištěná a elektronická verze)
- časopis Journal of Tourism, Hospitality and Commerce 1/2016
Akademický rok 2017/2018
- Konferenční sborník z 11. mezinárodní vědecké konference VŠOH (tištěná i elektronická verze)
- Časopis Journal of Tourism, Hospitality and Comerce – 1 a 2/2017
- monografie Management služeb, hotelnictví a cestovního ruchu - vybrané kapitoly ( Vladimír Šefčík a kolektiv autorů) vyšlo v nakladatelství 2Theta, Český těšín
Akademický rok 2018/2019
- Konferenční sborník z 12. mezinárodní vědecké konference VŠOH (tištěná i elektronická verze)
- Časopis Journal of Tourism, Hospitality and Comerce – 1 a 2/2018
- monografie Management služeb, hotelnictví a cestovního ruchu - vybrané kapitoly ( Vladimír Šefčík a kolektiv autorů) vyšlo v nakladatelství 2Theta, Český těšín 2. a 3. díl
Akademický rok 2019/2020
- Konferenční sborník z 13. mezinárodní vědecké konference VŠOH (elektronická verze)
- Časopis Journal of Tourism, Hospitality and Comerce – 1 a 2/2019
- monografie Kulinářský cestovní ruch , ( Stanislav Kráčmar, Květoslava Šustová a kolektiv ) vyšlo v nakladatelství 2Theta, Český těšín 2019
Akademický rok 2020/2021
- Konferenční sborník z 14. mezinárodní vědecké konference VŠOH (elektronická verze)
- Časopis Journal of Tourism, Hospitality and Comerce – 1 a 2/2021